10.04.2013 г., 8:45 ч.

Двама след пролетта 

  Поезия » Любовна
766 0 4

 

ДВАМА СЛЕД ПРОЛЕТТА

 

Пролетта настани се изцяло,

но е хладен априлският ден.

Хвърлям още едно одеало,

за да топли и тебе, и мен.

 

Чак през лятото, както изглежда,

щом пораснат горещите дни,

съществува известна надежда

за разходки в квартала, нали?

 

Есента ще постели килими

в меки багри. Ще милва света

и ще пита дали сме открили

онзи огън красив – любовта.

 

А през зимата – сняг във косите

ще прикрием в забрадка, в каскет...

Ще броим и объркваме дните,

но ще гледаме двама напред!

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??