12.07.2021 г., 17:17 ч.

Две луни 

  Поезия
317 4 6

Аз вярвам, че има и друга луна
и изгрява във облачни нощи -
ако аз съм на другия край на света,
ако ти си момчешки тревожен.


В небето след нея се нижат звезди -
като път, който нас ще събира.
Ако някой от чакане дълго заспи,
ще засвири небесната лира.


Аз не вярвам, че има погрешни мечти -
ако плача, навярно съм жива.
Може днес да изгреят и двете луни,
да сваля тази черна шамия.


Да изсъхне росата по първи зори,
а тъгата сама да изтлее
и венчани от Господа двете луни
да не скитат във облачно време.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??