**********
Сънувах, че ме сънуваш
и в твоя сън аз сънувах теб.
В съня ни -
благодатна плодна почва -
с любов оплодена покълваше любов.
Времето – пясъчен часовник,
не изтичаше, а преливаше
от теб в мен и от мен в теб –
така сънят се превъртя
и ти
сънуваше, че те сънувам
и в моя сън ти сънуваш мен.
**********
Сънувам музика -
в мен я чуваш
и с шепи гребеш.
Сънувам стихове –
от мисълта ми ги вземаш,
без нищо да ми дадеш.
Сънувам теб –
е, кажи ми сега,
себе си как ще откраднеш от съня.
© Соня Емануилова Всички права запазени