Две ръце се срещат
във вечерния сумрак,
две ръце горещи -
скрит съдбовен знак!
Двете заедно в една,
сякаш сплели се навеки
и искряща топлина
във душите и сърцата.
А край тях изчезва всичко
и остават само те -
две съвсем самички,
влюбени със плам ръце.
Само есенният вятър
гали нежната им кожа,
но и той кат птиче ято
литва, накъдето може.
За да бъдат само те
в радост, но и във неволя,
двете слетени ведно ръце -
моята и твоята!
© Ангел Филипов Всички права запазени