21.05.2014 г., 18:06 ч.

Две стъпки на мъж и четири лапи 

  Поезия
597 0 11

Защотото оставих гласа си да скита -
бездомник, от гладните глутници хапан,
пропуснах мига да им видя следите -
две стъпки на мъж и четири лапи.
Брега си, премръзнал, прегръщах до бяло
и бяха очите ми толкоз неясни.
Не ги забелязах, унесена цяла
в неверния слог на фалшиви Пегаси.

А те са ме бродили ребром и кръстом,
за мен са оставяли, в горската папрат,
трохите на Хензел и Гретел до вкъщи -
две стъпки на мъж и четири лапи.

Очите си само да върна на място
и в чайника да забълбукат малини,
брегът ми, изронен до кътници вдясно,
би имал в атласите някакво име.
Дори няма нуждата да им говоря,
да правя света си за друг по-понятен.
Те знаят вратата ми как да отворят.
Две стъпки на мъж и четири лапи.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??