2.01.2011 г., 2:18 ч.

Двубоят със смъртта 

  Поезия
1000 0 0

 

ДВУБОЯТ  СЪС  СМЪРТТА

 

                                                Ако вярата е несломима,

                                                                дори смъртта е победима.

 

Когато кислородът не достига

и виждаш вече края на вселената,

през хаоса на мислите пристига

една любов и тя е... споделената.

 

Но устните ти даже не помръдват,

а искаш да ѝ кажеш толкова неща.

Искрите във очите ти помръкват...

безмилостно догаря восъкът в свещта.

 

Но в този миг са думите излишни,

че нямат нужда чувствата от преводач.

Ненужни са и догмите всевишни,

измислени за ролята  на строг пазач.

 

Вземи това, което не достига

от две протегнати към теб ръце,

разкъсай смъртоносната верига,

с подкрепата на влюбено сърце.

 

На силите с последния остатък

тръгни по моста, построен от любовта.

Когато стъпиш на брега оттатък,

остава само спомен... „Среща със смъртта”.

 

 

 

© Христо Запрянов Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??