4.01.2012 г., 18:37 ч.

Двулистна детелина 

  Поезия » Любовна
1104 0 4

И утре, знам, ако замина,

ще съм оставил мъничка следа,

като цвете цъфнало през зима,

като вик, разкъсал вечността.

 

Очите ми ще бъдат две луни -

залезли в хоризонта тъмен

и тихи, кървави сълзи

ще капят те от погледа ми скръбен.

 

Ех... И утре, знам, ако замина,

ще се просне тялото в прахта

и в гроба ми - двулистна детелина

ще търси още две листа...

© Никола Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??