на дядо ми Никола А. Христов
Толкова много бяха годините
и само един коварен ден,
дядо, останах без очите ти сини
и поникнаха сълзите в мен.
Забравих за времето и деня
и самотата аз прегърнах,
дядо, ще те чакам сега в съня –
там ще мога да те зърна.
Загубих единия, а сега и теб,
това е животът човешки,
прости им, дядо, за края нелеп…
И лекарите правят грешки.
Времето, дядо, днес ни раздели,
взе ми всичко – остави тъгата,
а тишината, знаеш, че ме гневи,
когато мълчи в тъмнината.
Остави на всички спомена мил,
на мен и часовника златен,
да знам кога моментът се е скрил
и при теб – мен да ме изпрати.
© Никица Христов Всички права запазени