21.02.2012 г., 13:39 ч.

Дяконе!... 

  Поезия » Гражданска
575 0 0

Шамаросан от вечни кошмари,

днес настръхвам от униформи

и форми, облечени с власт и бездарие!

Днес страх неистов изпитвам

от погрешно

изтръгната дума!

Дори и молбата

зловещо звучи от устата ми!

Всеки звук

и движение

са безгранични съмнения…

Днес всяко действие е страшна угроза!

Накъдето ме духнат,

отлетявам натам…

Залък от устата ми вземат -

във възторг изпадам!

Ако залък ми дадат -

без душа оставам!...

Дяконе!... Дяконе!...

 

 

© Никола Тенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??