14.08.2015 г., 16:35 ч.  

Дяволска молитва 

  Поезия
325 0 1

Дяволска молитва

 

О Господи, в каква държава,

оказва се живеем днес,

и кой така ни управлява,

и в чий ли собствен интерес!...

 

Една беда не ни задмина-

не бе пожар, не бе потоп,

по магистралите, мърцина

разхвърлян не един Живот!...

 

От епидемии отдавна

забравени по тез земи-

отново пак зараза пламна

и ето чудим се сами:

 

народът ли е бездуховен,

или ни някой прокълна,

та няма никога виновен

и няма никога вина!...

 

Кажи ми още, мили Боже,

каква е тази глупост в нас:

след станалото се тревожим

и го превръщаме на фарс!...

 

... Държавата ни разградена,

селата стенат от терор-

краде се всичко посадено

и всичко гледано в обор.

 

Насилват немощни старици

и няма кой да озапти-

с тояга или със ритници

днес озверелите тълпи!...

 

... О Господи, не ме ли чуваш

сега в небесният си храм,

или на глух ми се преструваш-

желая в този миг да знам!...

 

Не искам днес да бъде ялова

молитвата ми... За това:

във твоят земен храм аз Дявола

(прости ме!), но ще призова...

 

Коста Качев,

14.08.2015.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Бог не е милостив, не молете му се. Нека като жабите - кога им пресъхйне блатото, да прокълнем и да уимрем" - "Напаст Божия", Елин Пелин.

    При голямо страдание и безпомощност, човек казва и грешни думи...
Предложения
: ??:??