23.03.2021 г., 17:28 ч.

Дъгата 

  Поезия » Гражданска
634 0 0

Сменят се сезоните край нас,

но сякаш времето е спряло.

Едни и същи са на власт

и всичко е във черно-бяло

 

Като в негатив , така е негативен,

живот ни... износен „Хаселблад“,

заснел села безлюдни, пусти

и смогът над бездушен град.

 

В окото на кристалният обектив,

минават сенки на дела и хора,

на свят безкрайно зъл и сив,

смален в  окото на визьора.

 

И чакаме да дойде светлина,

светкавицата да изгони мрака,

да се изпълни всичко със цветя,

но всеки чака... чака.... чака!

 

А фотографите.... това сме ние,

и всички носим в себе си дъга,

кога ли в цветен филм ще я промием?

Питам се: Кога.... Кога... Кога?

 

Авт. Весо: 22.03.2021г.

 

България......... Гласувай !!!

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??