Изгубихме много
по дългия път.
И колко надежди умряха,
„-А чудото там е!”-
посочи светът -
дъгата над родната стряха.
Мечтаехме смях,
а ни срещаше скръб
и вино, и сълзи се ляха.
Спасява, когато
ни стрелят във гръб
дъгата над родната стряха
Там чисто е
всичко и бяга страхът,
от който любови горяха.
Изгрява, когато
си тръгва дъждът,
дъгата над родната стряха.
Прощава ни Господ
за грешния път.
Водата е дар и заплаха.
Животът - мечтата
да бъдеш отвъд
дъгата над родната стряха.
© Бисер Бойчев Всички права запазени