Apr 8, 2011, 1:24 PM

Дъгата над... 

  Poetry
625 1 0

Изгубихме много

по дългия път.

И колко надежди  умряха,

„-А чудото там е!”-

посочи светът -

дъгата над родната стряха.

 

Мечтаехме смях,

а ни срещаше скръб

и вино, и сълзи се ляха.

Спасява, когато

ни стрелят във гръб

дъгата над родната стряха

 

Там  чисто е

всичко и бяга страхът,

от който любови горяха.

Изгрява, когато

си тръгва  дъждът,

дъгата над родната стряха.

 

Прощава ни Господ

за грешния път.

Водата е дар и заплаха.

Животът - мечтата

да бъдеш отвъд

дъгата над родната стряха.

© Бисер Бойчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??