Отдели само дъх ти за мене,
отпусни се, стремглаво сънувай, мечтай...
От твоя дъх отдели се за миг,
после пак вдъхни го - и се познай!
Аз не те познавам,
но те обичам - с дъх, без дъх,
в огън и страст -
под вълни и пясъчни дюни,
под морския бриз и вселена под прах...
Аз искам те, без дъх и задъхан:
усмихнат, чаровен, свенлив,
запален като клечка кибрит
във ръцете ми -
макар и за мен непознат...
© Мир Всички права запазени