12.10.2019 г., 10:26 ч.

Дъжд... 

  Поезия » Друга
283 0 0

 

Дъжд...

 

Първо дойде Предчувствието

изпреварило сетивата...

 

А после и Усещането,

че Нещо неизбежно

предстои́ да се случи –

направи въздухът на вятър...

 

... И ливна: Дъжд!...

 

– Възраждащ...

–Освежаващ...

 

Опиянени от озон и билки,

на капките през чистите и слънчеви лъчи

цветята с удивление видяха

Свят създаден само:

– от Красота,

– Хармония

– и Лудост...

 

... Защото Радостта

ги беше ослепила –

за Реалността,

все о́ще непозната,

че всеки дъжд

и много кал оставя по земята!...

 

12.10.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??