Дъжд...
Първо дойде Предчувствието
изпреварило сетивата...
А после и Усещането,
че Нещо неизбежно
предстои́ да се случи –
направи въздухът на вятър...
... И ливна: Дъжд!...
– Възраждащ...
–Освежаващ...
Опиянени от озон и билки,
на капките през чистите и слънчеви лъчи
цветята с удивление видяха
Свят създаден само:
– от Красота,
– Хармония
– и Лудост...
... Защото Радостта
ги беше ослепила –
за Реалността,
все о́ще непозната,
че всеки дъжд
и много кал оставя по земята!...
12.10.2019.
© Коста Качев All rights reserved.