28.06.2018 г., 22:02 ч.

Дъжд 

  Поезия » Философска
265 0 0

 

Потропва минорно. Стъклото лъщи.

Кап-кап. Китайско постоянство.

Уплаши врабците по жиците.

В си бемол, увисна домът

в мъгливо пиянство.

Кога ще спре? Обича да е пакостлив.

Повлича едрите и дребни камъчета,

скътани в забрава.

Атавистичен страх, ако потъна –

мост да съгради.

Дали да му гласувам вяра?

И чисто гола, както съм родена,

преди във мене да се усъмни,

да впие устни в тънките ми вени,

на две да се разтвори и червеното море.

Пълчища преди мен и зад гърба ми,

на книжни лодки в мътния порой,

прибират от простора овреме  прането,

белязано по чифт от Ной.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??