27.03.2017 г., 11:52 ч.  

Дъжд 

  Поезия » Друга
367 3 0

                Прелитат птици отвън,

                живота лети като сън.

                Разбужда ме пролетен звън,

                дъжд прозвънва навън.

 

                Целува капчуци, дувари,

                листенца с капки погалва.

                Събужда млади и стари,

                прозорците мои нажалва.

 

                Поканвам го с морна ръка,

                вратата отворям, душата,

                да гони неволи, тъгата,

                да трие обиди, мълвата.

       

© Хари Спасов Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??