9.10.2017 г., 9:40 ч.

Дъжд 

  Поезия » Любовна
572 0 4

 

ДЪЖД

                     

                        А улиците са толкова спокойни...
                       Чудя се, дали не ги боли
                       от тези дъждове поройни"
                                      Ирена Тодорова 

 

А теб боли ли те, Любов,
по кой сълзи, с дъжда проливаш,
в нощта спокойна, чуваш ли, Любов,
в тъмното мечтите ти умират.

 

И улиците може да са тихи,
но на теб душата ти гори,
светулките в очите ти заспиват,
навън вали, порой вали.

 

И този дъжд, измива всичко,
и този дъжд, пречиства мълчешком,
и в този дъжд, се раждат сънища,
които ти сънуваш слепешком.

 

И днес, боли ли те, Любов,
валиш ли в очите ослепели ,
дъждът шепти, и шепот от любов,
приспива тихо, сънища от нежност...
 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??