8.12.2021 г., 17:46 ч.

Дъжд 

  Поезия » Пейзажна
495 0 1

Дъждът

 

 

Вали. Небето плаче трети ден.

Дъждът излива се по тротоара.

А този дъжд вали и вътре в мен.

Да спре! Но той това ще го накара?

 

Чадъри. Хора бързащи. Мъгла.

Настава мрак и улицата стихва.

Стопява се и хорската тълпа.

И всеки шум, и всяка глъч притихва.

 

За своята поредна нощ в дъжда

градът се стяга. Тъжни, уморени

облаци се гонят във студа

като спомени от дъжд родени.

 

Вятърът и той е единак

като вълк що броди из гората.

С вой разцепва падащия мрак.

Сам! И скитница му е душата.

 

А дъждът не спира да вали.

Господар е той на тъмнината

и забива своите игли,

безжалостно пронизва тишината!

 

12. 10. 2021 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Звучи искрено това стихче. Явно за поетите са месеци на горест и безутешна, срутваща тъга.

    Има грешчица в четвъртия ред на първия стих, но нищо фатално.
Предложения
: ??:??