28.04.2009 г., 11:13 ч.

Дъжд 

  Поезия » Пейзажна
669 0 1

Нежността навън ръми
                 oт пролетния дъжд.
Него с жадна страст
                   Земята пак поема.
Постепенно, бавно... после -
                                отведнъж
бурен дъжд приижда,
               всичко той превзема.

 

Гръм в небето. Сила
                     на обсебващ мъж.
За миг Земята
                        кротко е стаена.
Притихвала пред силата му
                               неведнъж -
ту нежен, ту сърдит,
                 тя с обич го приема.    
  

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??