17.04.2009 г., 7:22 ч.

Дъжд и светъл прозорец 

  Поезия » Любовна
720 0 20
Някога насред времето,
някъде на света,
дъжд валя.
И бе тъмна и шеметна
самота.

Хлопна прозорец на вятъра.
На ледена бучка се свих:
в стаята имаше някой.
В стаята светеше.
Ти.

На капки, на струйки, на сляпо
вънка времето се топеше.
Нощта пиеше черното мляко
и растеше, растеше, растеше...

Във каквото и да се повторим,
до свършека на света -
ти ще бъдеш пак оня прозорец,
аз ще бъда навънка дъжда.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??