27.04.2019 г., 18:13 ч.

Дъжд от радост 

  Поезия » Друга
548 3 5

ДЪЖД ОТ РАДОСТ

 

Приспала съм до смърт онази обич -
за малко всъщност тя не ме уби...
Макар без думи, но си взехме сбогом,
съдбата ни е вече две съдби.
Тъгата ни на две тъги се скъса
и пътят ни на две се раздели.
Животът ни е два пъти по-мръсен
и всяка болка два пъти боли.
А съвестта е два пъти по-тежка.
За вярата... дали да спомена...?
Тежи от прошки, и тежи от грешки, 
тежат безвремия и времена... 
Под напора крилете ми пропукват. 
Ще стигна ли небето си? Не знам... 
И в отговор дъждът внезапно руква
от радост, че не плаче вече сам.

 

Лондон 2019, Р.Ч.

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще стигна ли небето си? Не знам...
    И в отговор дъждът внезапно руква
    от радост, че не плаче вече сам...Много ми хареса! Поздрави, Росица!
  • Тъжно... и хубаво.
  • Мн хубаво, нека да вали!
  • Хареса ми, Роси! Предизвика интереса ми!
    Поздравления и весел Великден!
  • Вълнуваш!
Предложения
: ??:??