7.01.2021 г., 1:13 ч.

Дъждосвирци 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска, Друга
411 1 1

 

Вълни пясъчната ивица заливат,
на тръгване ѝ подаряват раковини.
Чапли подир морската вода отлитат,
с остри клюнове догонват риби.

 

В небето буревестници се ширят,
по криле им изгревът блести.
Дъждосвирци на брега засвирват
под ръмеж от върбови сълзи.

 

Потапници от залива изплават,
по клони натежават албатроси,
за да видят как двама се венчават
и в полъха любов се носи.

 

С цигулка утрото посрещат,
по пясъка пристъпват боси.
Отлива след тях повеждат,
огласяни от птичи ноти.

© Алпер Османов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е зле като идея. И като казвам "не е зле", това значи много добре, но не го казвам
Предложения
: ??:??