Дъждовната капка
се Откъсва
от облака - майка
Полита
стремглаво надолу
Безброй молекули
водород и кислород
Трепти
преизпълнена с
Адреналин
Разбива се
в земята
или на нас така ни се
Струва
Тя се Слива с другите
Атоми
за да се Роди отново
този път
Лека и Безплътна
и да се завърне
Помъдряла
при майка си -
Облака
Една дъждовна капка...
Като един човешки живот...
© Хари Спасов Всички права запазени