17.05.2021 г., 11:17 ч.

Дъждовна сюита 

  Поезия
357 2 11

Оглеждам се в дъждовна капка синя,

пристигнала с най-бързите коне,

дъждовен сън в душата ще премине,

но ще остави аромат поне.

 

Ще пръсне вътре весело мастило,

прииждащо, зелено в жаден стих,

сърдечната дъга ще грее мило,

в дъждовно щастие щом се измих.

 

Навярно в капките е тайна скрита

на малък скъпоценен тих копнеж,

зарадва ме дъждовната сюита,

щом завали и ти ще разбереш.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??