21.02.2008 г., 14:36 ч.

Дъждовната жена 

  Поезия » Любовна
1079 1 22
Дъждовната жена и тази вечер
сред всяка локва търси светлини.
На облака отдавна е обречена.
В такава нощ не може да заспи.

Дъждовната жена, щастливо мокра,
ще си поръча след дъжда дъга.
Събира капки в звездната си рокля
и после ги изсипва на брега.

Дъждовната жена сред тъмнината
ще се изгуби странно, изведнъж.
Не я търсете.
             Някъде оттатък
очаква я един дъждовен мъж.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??