25.10.2007 г., 23:30 ч.

Дъждовни Стихове 

  Поезия » Друга
1083 1 6
В лилаво

Денят е мокър и подгизнал.
По подметките на хората
залепнали са обещанията неизпълнени.

Нарисувай ме, за да не се забравя на сутринта.
Нарисувай ме.
В лилаво.


Крокодили

Поезията се хлъзга по бордюра,
оттича се в канавките,
оттам – в канализацията.
(При Крокодилите.)
Ето какво е останало от нас – въздух...


От любов

Убий ме, докато все още дишам.
Убий ме.
Не-драматично.
Анти-сълзливо и студено.

Отдавна не ми вярваш и
на себе си не вярваш.
Убий ме.

Друго не ни остана.
А мотив?
(Винаги го има...)
... От любов, разбира се.


Дума

Добър ден! от мое име и от
името на самотата ми.
Намирам се някъде дълбоко,
навътре, на топло във себе си.
... И не ти вярвам...
... Не е Събота...

В шепата си вземам твоя Дума.
Някой ден, когато те забравя,
тя ще изскочи пред мен,
ще ме пробуди.

И Тогава...
... Тогава вероятно ще умра...
... От смях...
 


Упойка

На С.

Усещам, че не ме усещаш така,
както аз те усещам...
Време е за Упойка на три метра
под земята!

***

На Ло

Ло, ти си
Ло-дка през реката на Отчаянието,
Ло-кум в горчивината на деня,
Ло-патата, с която ще закопая
надеждите си,
Ло-ндон през Ноември,
Ло-ндон през Ноември.
Ло-ндон.

Но не е Ноември, защото не умирам
и Лондон не съществува.

***

Любовта е кучка,
Животът е кучка,
Ангелите са кучки,

А аз...
Аз съм само една проститутка.




Хлебна гума

Изчезни ме.
Докато не е твърде късно.
Изчезни ме с хлебна гума,
да не остане никаква следа.

Не знам кой ден съм.


Тихо

Нямам думи,
няма чай,
нямам думи,
няма време...

... Защото Твърде тихо е,
за да има каквото и да
е било.

Докато

Под влиянието на усмивката ти
изтървавам Думите, по стълбището
на мълчанието
търкулват се...
Търкулват се...

И така... докато Всички не забравим
всичко, което е било – така ще изглежда,
сякаш никога нищо не се е случило.


***

Аз ще нарисувам Мълчанието,
ще го сгъна и ще ти го пратя по пощата:

От теб зависи да ме заговориш.

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам как не съм забелязала нещо твое досега?!? Страхотен си... Започвам да чета и другите ти неща и много, много ми харесват!
  • Аз също ще те чета!Има нещо взривно в твоите неща...Поздрав!
  • Много ми хареса!
    Красиво и различно.
    Браво!С обич.
  • Интересни попадения имаш!
    Определено ми харесва начинът ти на писане.
    Ще те чета отново!
  • интересен си
  • Аз ще нарисувам Мълчанието,
    ще го сгъна и ще ти го пратя по пощата:

    От теб зависи да ме заговориш.

    Красиво пишеш, много живо. Горното и "В лилаво" особено ми харесаха.
Предложения
: ??:??