12.07.2008 г., 11:22 ч.

Дъждовно 

  Поезия » Хумористична
573 0 7
ДЪЖДОВНО

Калиопа ма накльопа, ма кат за свитовно!
Се едно, че аз съм крив, че й времето дъждовно.
Ти нарочно,вика,одиш из кълта на двора
чи кат влезат, да са смеят с мене сички хора!
И уткък са съмна, шеташ из пустите ниви,
га че няма на свят белий други работливи!
Сал един са ти намери да ги обикаляш,
чи кат седниш на миндеря, чергити да каляш!
Аз и думам: Мар фурийо,стига си бисняла,
де що имаше кокошка,се е избегАла!
Че кротни са Калиопо, стигъ ми са кара,
къту викаш,ша направиш дупка на дувара!
Тя си й права - има хора,ощи ут вратата
гледат мръсно да намерят,не гледат суфрата!
Ти му слагаш и ракия, и прясна сланина,
то ти гледа пуд миндеря, наднича у скрина!
Глей, ша зема да остая калните си гащи
пуд суфрата,па повикай и нашти, и вашти!
Да ядат и да не гледат, много да не знаят,
чи с туяга ша ги почна сички най- накрая!!!,









© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??