7.02.2015 г., 23:43 ч.  

Дъждът 

  Поезия » Бели стихове
627 0 0

   Дъждът 

 

Навън не спира да вали,

градът потънал в тъмнина е.

Вали от дни... от седмици

навсякъде тъга е.

 

Дъждът мокри и облива,

като катарзис той преоткрива.

А ний сме мрачни, натъжени,

сякаш животът липсва в наш'те вени.

 

Дишаме, но сме неживи.

Уж преражда той, дъжда!

А ние бягаме от него,

за да не хванем може би ръжда!

 

Дъждът е нужда, дар неустоим -

той живота може да спаси...

а ний със мрачните гримаси

само под чадърите стоим!

© Деница Марашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??