16.09.2008 г., 19:35 ч.

Дъждът на безразличието 

  Поезия
698 0 8

В дъждовен град дъждовни хора

измиват чувствата си всеки ден.

Да трогна техните души не мога,

дъждът излива се, порой и в мен.

 

Лицата стават толкоз гладки,

прозрачни погледите са дори.

Сълзите...?! Те са вече сладки,

нали дъждът ги сътвори.

 

И плах през улиците водни тичам,

пропит до костите си чак.

Не искам с никого да си приличам,

но как измива се водата, как?

 

Че ти си вечен, знам прекрасно.

Бездушен дъжд, за миг поспри!

Над облаците, може би, е ясно

и слънчев лъч със топлота ще ме дари.

 

Със хладни струи миеш всичко.

Водата безпощадна е, навред попива.

Но направи за мен поне мъничко!

Душата, цветната, недей измива!

© Пламен Рашков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??