28.06.2011 г., 22:15 ч.

*** 

  Поезия » Друга
831 0 18

"Ако не живея с триста километра - няма да съм аз" - Христо Мутафчиев пред журналисти

 

 

Със триста километра ще живея

остатъка си. Както досега.

Могъл бих да съм бавен и лежерен...

Могъл бих. Ала няма да съм аз...

 

Не съм добър на дълги разстояния.

На тихото на струните не свиря.

Да бъде рошава, ако ще бъде гарга.

Ако е огън, нека да е с дим...

 

Замервате ме с укори загрижени,

размахвайки срещу ми гневен пръст.

Та бихте ли познали Мутафчиев,

ако е кротък, мълчалив и тлъст?

 

За здравето! Наздраве! Но без дим.

Без чаша в ролята. И без емоции...

Домашният уют е по-търпим,

щом следваш стриктно хапчетата в полет.

 

На миналото турил похлупак,

с безличността си ще ви омагьосам ли,

ако съм най-послушния глупак.

Кажете честно, би ли ми подхождало

 

светът ми да е костенурков хан?

Внимателно и бавничко да тлее.

Ще е чудесно. Ала няма да съм аз,

ако със триста километра не живея...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??