25.11.2011 г., 23:58 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
522 0 4

Огънят на

Прабългарските

страсти

гори и топли

векове.

Душата,

Българска,

разкърти

разпятия и

пясъчни дворци.

Земя роди се.

Чиста,

светла и омайна,

като хубост на девица.

Като майка,

жадна да накърми

първата си рожба.

Българска земя,

небе от обич и

страдания.

Прегърнала мечтите ни,

приютила

бесовете ни,

като орлица,

надвиснала над

бъдните ни дни.

© Атанас Ганев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??