6.05.2019 г., 7:41 ч.

Един-единствен път 

  Поезия
270 3 2

 

Един-единствен път ти се открих,
при следващия вече бях сълзичка.
Не страдай, аз не бях добричка.
Твоята измислица е по-велика,
аз съм само капка тиха
от прокудена любов.
Твоите мечти са влезли в моя сън,
но аз не съм каквото
прави твоя сън.
Твоите кошмари
искам да ги раздробя
на късчета любов.
Парченца облак редом с дъжд.
Малките искри на топлината,
която не ти дадох.
Виж веднъж в моите очи.
Аз ти се открих, но вече няма
връщане назад, а ти не правиш
първа крачка. Само толкова
ти трябваше да си до мен, 

дори в сърцето ми да си

и без да искаш. 

Аз още помня как

ме сбърка с нея.

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??