30.08.2016 г., 21:30 ч.

Eдин следобед 

  Поезия » Хумористична
307 0 0

Един след обед

 

След обед тръгнах за чешмата,

но там не видях жив човек.

Посрещаше ме Пустотата,

а и убийствения пек!

 

В торбата носех пет шишета,

дорде ги пълнех със вода

две гладни псета с поглед питат,

не съм ли им донел храна?!

 

Те бяха хърби изгладняли,

не срещнали добър човек

и селска милост не видяли,

не хапнали храна от век!

 

И за горките дожаля ми!

Това бе кучешки живот...

О, легнаха на съвестта ми

такъв е нашия народ!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??