25.11.2009 г., 23:37 ч.

Един следобед 

  Поезия » Бели стихове
710 0 1

Седях на пейката

и сричах стихове.

Разминаха се два-три реда.

Наужким те прегърнах

и заплаках...

А после всичко беше много есенно.

Седях на пейката

и медитирах.

Сърцето спря да колабира.

Опразни се от смисъл листопада,

когато птиците признаха, че са боси.

Седях

и всъщност чаках

нещо несъществено да се възпее

и нямото на рибите да се римува

с безметежна монотонност във душата ми.

Седях...

© Полина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??