31.01.2019 г., 0:06 ч.

Единствена 

  Поезия » Любовна
658 1 2

 

В тълпата между хиляди лица
очите ми се взират закопнели
за твоя лик. Единствена жена,
до болка те за теб са зажаднели!

От извора на твоята душа
на бавни глътки бавно ще отпивам,
като от книга в нея ще чета
и тебе всеки път ще те откривам!

Безкрайна като синьото небе
всевластна, покоряваща, красива,
невинна като мъничко дете
и като ураганен вятър дива!

Във себе си събрала лед и жар,
вода и огън, болка и наслада
ти можеш да си роб и господар,
като цветята да си вечно млада!

Ще търся във тълпата без да спра
и ден и нощ ще скитам до безкрая
защото и за мене си една, 
и друга като тебе аз не зная!

 

30.01.2019 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любовта просто извира от лирическия. Хареса ми, Гога!
  • Много любов, много копнеж..и от всичко по много в една единствена- пожелавам да я намериш..Поздрави Георги!
Предложения
: ??:??