19.08.2015 г., 11:16 ч.

Една борба 

  Поезия » Друга
489 0 0

Колко непонятна 

е човешката съдба.

За минута смазан,
коленичиш.
В друга лятна вечер
ще се случи
да превърнеш 
твоята резка
във нож, с който 
ще сполучиш.
Падаш и пак самота
свети малката Звездица,
вече утро е,
сега 
време е 
за нова колесница 
с тежки железа,
които да бележат 
твоята гръдница
В мрачни нощи,
да топлят сами леглото отвъд.
И не е честно и не е сигурно,
и не си ти, и не е това.
Но там някоя стомана се кали
и благозвучни звуци
порят въздуха в нощта.
Отказването не е слабост,
а загубила посока нимфа.
Трапа трудно ще прескочиш,
Но твърд оставаш ти.
И не за да спечелиш хорските тълпи,
а за да си там,
за себе си, нали?
 

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??