Една Жена
На спирката трамваят закъснява,
у хората досадата расте...
Една Жена спокойно наблюдава
държейки със ръката си дете...
А Вятърът и Слънцето извайват
през роклята й мамещ силует-
там всяка гънка крие нежна тайна
и замечтан разглеждах ги подред...
... Детенцето погалих по главата,
в очичките му грейнаха искри,
като тигрица сепна се Жената,
ала разбра и смигна ми дори...
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени
Красиво общуване с погледи!