3.01.2010 г., 17:29 ч.

Една лъжа... 

  Поезия » Хумористична
557 0 7

 

 

 

 

 

Една лъжа се покатери

в чинията на моя глад,

не бе голяма, но намери

приют в житейски мармалад...

 

След нея лазеха, горките,

две-три ухилени шеги -

не бяха лоши, но с треските

соляха само тегоби...

 

Важните, после, илюзии

се тътреха грацилно пак,

издуваха нахално бузи -

та нещо недовиждах чак...

 

Помпозно ято комплименти

като винарки летяха,

разместваха всички сегменти

и тъй гърмежно ехтяха...

 

. . .

Една лъжа се покатери,

в чинията на моя свят –

не бе голяма, но премери,

свойте сили със моя глад...

 

Разсеях се и я набучих

в един омацан, блажен ден,

не беше трудно, но научих -

Не всяка хапка е за мен...!

 

 

© Агапея Полис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??