17.08.2007 г., 20:28 ч.

ЕДНА НАРЕЧЕНА СЪЛЗА 

  Поезия
682 0 23
 

Една-единствена сълза пророни вятърът

и вледени посоките за тръгване.

Уж беше пролет с календарна дата,

а падаха от студ по пътя гълъби.


Една-единствена сълза пророни огънят

и изгори мостовете за връщане.

Реката се смали до невъзможното,

а пътищата в пепел се превърнаха.


Една-единствена сълза пророни залезът

и оцвети луната във кафяво.

Сред крясъци на полунощни гарвани,

танцуваха усмивките  на дявола.


Една-единствена сълза пророни слънцето,

морето заблестя в златистосиньо.

Запяха рибите, коралите разцъфнаха,

небето закипя от химни.


Тревата пееше, пчелите композираха,

дърветата с листата ръкопляскаха.

Новородени ручеи танцувайки извираха,

скалите стоплиха и разсъблякоха.


Една-единствена сълза държа във шепи.

Не знам дали добро ще донесе, когато

е последна и наречена е като клетва -

или е благослов, или проклятие.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??