10.01.2011 г., 10:37 ч.

(... една (не)сътворена риба в Мъртво море...) 

  Поезия
918 0 15

(... една (не)сътворена риба в Мъртво море...)


Бяло. Като бялото във болница,
която е изтърсила хлебарките
от октоподните си транквилантни сънища.
Траверси са. На безтраверсна гара.

Буди ме… Луната е засвяткала.
В червено. Кардиналска шапка.
И с тънко токче под фенера трака
нотиран миг. Мълчи, а е прегракнал.

А думите – брашно от мелница.
И триците ми – мишките ги яли.
Във колелото на безводни делници
омесвах сламки, радости, печали.

Но Мелничарят в мен замлъкна.
Не с камъни – с акулски зъби мели.
Най-мъртвото море на гръб му мъкна.
Да стане Бог. Две риби да засели.

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??