22.02.2022 г., 8:35 ч.

Една несъществуваща Йоана 

  Поезия
159 0 2

Момичето, което не видях,
остави най-дълбоката ми рана.
Тогава от тъга се разболях.
Не помня как се казваше. Йоана?

Момичето в екрана се роди.
Косите ѝ не мога да забравя.
Момичето ми каза „Останѝ“
и мисля, че това ми се понрави.

Момичето да пише продължи   
и мислите преливаха към среща.
Една любов в екрана се роди,
но бързо се стопи във адски пещи.

Момичето на среща не дойде...
Разплакан като бебе, на дивана,
подписах я след тези редове:
една несъществуваща Йоана...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??