17.05.2014 г., 21:44 ч.

Една зимна вечер 

  Поезия » Гражданска
341 0 3

 

 

 

 

Вървях по „Графа”, в зимна вечер. Късна...

Наоколо прехвърчаха снежинки...

И жална гледка погледа ми блъсна:

Една женица просеше стотинки.

 

Забила поглед долу към земята,

протегнала дланта си костелива,

за хлебеца се молеше, горката,

засрамена, смирена, мълчалива...

 

Поставих във ръката и банкнота,

отминах я и шмугнах се във мрака.

А Негово Величество – Живота,

снижи се във ума ми и... заплака.

 

И стана ми неистово студено.

Усетих мравки в свитите си пръсти.

Обърнах се, тя гледаше към мене,

помаха ми с ръка и се прекръсти...

 

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??