6.03.2022 г., 9:12 ч.

Едно, две, три, отварям аз очи 

  Поезия » Философска
562 0 2

Нали знаеш как понякога 

отдавна миналите случки

седнали удобно в контражур 

изведнъж извръщат 

лице към светлината

и виждаш скритото от теб

и каквото сам си скрил от себе си.

Както когато стария приятел

на скъпия ми дядо

сложи в скута си 

малкото голо момиченце

изпратено от плажа 

до къщата му за вода

и му каза обещай да пазиш тайна

и след петнайсет години

в средата на някакво

обикновено ежедневие

като например миене на зъби

изтръпнах от погнуса.

Лицето беше на разложен труп.

Имам и други, по-смешни истории.

И затова те питам 

коя е истинската същност, 

какво е още скрито,

за какво не сме готови?

© Малката Мис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понякога разровим ли съзнанието си....започва да тупти, като болен зъб!
  • И аз изтръпнах... от безсилието на лирическата героиня като дете и от болката, на вече осъзнатата такава. Това, което е скрито или се опитваме да скрием от себе си, назад в дълбините на подсъзнанието ни, рано или късно излиза наяве. И няма да спре да боли, докато не сме готови да простим.
    Не спирай да твориш!
Предложения
: ??:??