4.12.2018 г., 13:59 ч.

Едно и също 

  Поезия
285 0 0

По пътя има много диви

круши, ябълки и сливи,

а по житейските ни друми,

сал политически зулуми.

 

С корупции и далавери,

водачите ни са авери.

Болен носи здрав и псува,

трохата - паста му се струва.

 

Но да се върнем пак на пътя,

внимавам нещо да не стъпя.

Застлан е с гнили плодове,

че няма кой да ги бере.

 

Покълват семената, никнат.

Пътуващите нека свикват.

Падналите плодове

ще заприличат на море.

 

Животът ни е съща драма,

за вкусен плод, берачи няма.

Множи се гнилото, множи.

На нов асфалт, а как смърди...

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??