31.01.2023 г., 20:08 ч.

Едно момче 

  Поезия » Друга
355 1 2

Едно момче изгубило се в мрака,

под тъмните завеси на нощта,

обляно от сълзи стои и чака,

съдбата да му подаде ръка.

 

Че в късен час зловеща е гората,

из нея бродят страшни същества,

които служат там на сатаната,

и вършат само злите му дела.

 

И туй момченце казвало се Краси,

едно наистина добро дете,

захвърлено в гората от баща си,

то носи като теб и мен - сърце.

 

То носи, тука, лютите си рани,

на крехкото гръбченце тежестта,

и тез деца са често неразбрани,

че страдат само в болка и тъга.

 

Какво да прави, свило се горкото,

премръзнало от кучешкия студ,

от страх заспало плахо под дървото,

заради постъпките на някой луд.

 

Събудило се на една поляна,

завито в дрипите на стар клошар.

Чуй ме синко, при тебе ще остана,

казал той, не бой се, аз съм ти другар.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??