8.01.2023 г., 10:38 ч.  

Едно щурченце юли не дочака 

  Поезия » Друга
565 3 8

На Мая

 

 

Едно щурченце юли не дочака
и посред зима буди този град.
Понеже януари е разплакан,
щурчето и цигулката не спят.

Градът потрепва, не е му все тая,
тролеите, те спират насред път,
поетът и щурчето само знаят,
защо сред зима струните звънят.

Измачкана е нотната тетрадка,
тук - там стърчи по някой  скъсан лист,
но зимен ден.  Тъгата им е кратка,
а утре ще осъмне бял и чист,

градът. Поетът пролет ще опише,
щурчето ще потъне в сладък сън
а вятърът  на болката – излишен,
ще висне сам на кестена отвън.

 

 

 

 


 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??