2.06.2007 г., 22:35 ч.

Едно скромно посвещение на един ВЕЛИК ЧОВЕК 

  Поезия
690 0 7

Изкушавам се
да посветя сърцето си!
Не поема, нито разказ,
нито стих обикновен...
Заслужава си
да посветиш сърцето си
на Поета, на Човека,
с оня поглед устремен!

Бягат думите
от страх, че недостойни са
да изричат, да опишат,
да сътворят такъв поклон!
Страшно трудно е -
те са груби, непристойни са
и безсилни да издигнат,
най-достойния за него ТРОН!

Само времето
и погледът величествен,
тези стихове божествени,
и делото, смъртта...
са емблемата
и вярата ни в бъдното!
Екотът на гневните му песни
ще пребъде върху таз земя!!! 

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??