8.09.2018 г., 8:33 ч.

Еднозвезден стих 

  Поезия » Друга
574 3 3

ЕДНОЗВЕЗДЕН СТИХ

 

Р. Чакърова 

 

От ден на ден светът ми се смалява,
една звезда остана да блести.
И аз така "блестя" по свечеряване,
когато песента ми не лети...


Когато малки и големи птици
са гушнали главички под крило,
на сляпо взират се две мръкнали зеници
към онова, което е било...


И мержелеят спомени за нещо,
загубило отдавна очертание.
Край мен е пълно с много скъпи вещи, 
които струват векове мълчание. 


А тишината е почти вродена 
у този еднозвезден, тъжен стих... 
Като удавник, стиснал сламка време, 
за всичките надежди си простих. 

 

Лондон  08/09/2018   01:06
 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??